Op 10 en 11 mei 2023 is het zover; in navolging van de eerste editie in 2019, zal dit jaar de tweede editie van het 'Diner Chantant' zal plaatsvinden.

U krijgt een heerlijk 5-gangen-menu voorgeschoteld, waarbij u tussen de gangen door wordt verrast door nummers van Creation.

 

We zien u graag verschijnen!

Afgelopen zaterdag, 7 december 2019, is het team Co-Creation (Creation-leden, aangevuld met een aantal personen die Creation een warm hart toedragen) als 5de uit de bus gekomen bij de prijsuitreiking van de Kuukse Kwis 2019.

Het bleef lang spannend, want al om 20:30 werd de laatste plaats bekend gemaakt. Hopen dat we niet 'Co-Creation' als eerste hoorden. 

Om 23:15 had Frank de eerste prijs te pakken, maar helaas had hij die prijs 'niet helemaal volgens de regeltjes' in handen gekregen.

Een kwartiertje later kwam dan toch Creation als vijfde uit de bus, slechts 6 puntjes achter de nummer één.

Er kunnen echter niets dan trots zijn op deze prestatie.

Bedankt natuurlijk ook aan de 'Co' in 'Co-Creation'. Weet hmmm dat jullie volgend jaar allemaal weer meestrijden voor een plekje op het podium, zodat ons Kuukse-Kwis-lied maar mag klinken. 

 

10 maanden hebben we het er al over, Leon gaat ons verlaten....

Voor de zomervakantie officieel, na de zomervakantie, ivm de bruiloft van Christine met Rob, nog twee repetities geleid, en natuurlijk de bruiloftsmis zelf verzorgd.

Maar gisteravond, tijdens het afscheidsfeestje, was het dan toch echt de laatste keer afscheid nemen.

Iedereen had wat lekkers meegebracht.. 

Na het openingswoord van de voorzitter, werd er lekker gekletst, gegeten en gedronken.

 

Na een tijdje werd Leon in het zonnetje gezet, door een speech van René, als een hilarische speech/voordracht van Cor.

Uiteraard mocht ons lied op de melodie van Siyahamba niet ontbreken.

Het resultaat kunt u hier beluisteren.

 

Leon nam de gelegenheid ten baat, en daagde ons uit, om zonder voorbereiding en klapper (dus uit het hoofd!), voor de laatste keer een nummer voor hem te zingen, en wel de Java Jive.

Dit lukte wonderwel best goed, getuige het filmpje in deze link.

 

Leon BEDANKT!!!!

 

Na een lange zoektocht van ongeveer 9 maanden, is het dan toch eindelijk gelukt om een nieuwe pianist/dirigent te vinden.

Begin oktober hebben we (nadat we met elkaar kennis hadden gemaakt tijdens een proefrepetitie) de eerste echte repetitie gehad met Anne Wientjens.

 

Omdat Anne alleen op de woensdag beschikbaar was, zijn we van repetitie-avond geswitched.

Helaas was onze huidige repetitielokatie op woensdag niet beschikbaar. Gelukkig hebben we een goede andere locatie kunnen vinden, maar hier kunnen we pas vanaf 1 januari in. 

Voorlopig is het dus nog even 'behelpen' in de Martinuskerk (waar we gelukkig wel terecht kunnen).

 

Het was erg leuk om te zien hoe snel Anne grip kreeg op het koor, en binnen een repetitie eigenlijk al enkele nummers naar haar eigen hand had gezet. Denk hierbij aan verandering van dynamiek (sterk of zacht zingen), variatie in tempo, maar ook zelfs het veranderen van tonen en zelfs hele tonen.

We hebben er dan ook alle vertrouwen in, dan we met Anne een erg leuke tijd gaan beleven, waar we muzikaal erg veel genoegen aan kunnen beleven. En aan de reactie van Anne te horen, lijkt dit wederzijds te zijn!

 

Op de pagina 'Dirigent' vindt u binnenkort meer informatie over Anne.

Klik hier voor de uitzending van Valuwe TV over het Diner Chantant en het 25-jarig jubileum op 31 mei 2019